06 January, 2017

I'm married !!

Assalamualaikum.

Dear blog,
Adakah masih relevan update story dekat blog? zaman la ni, semua live update dekat IG or FB je kan. Tapi hakak dah update dah dekat dua2 social media itu. Haha ! Takkan tak update ?! Wajib tau! Haaa. Ni nak update dekat blog pulak. Tudiaaa. Sampai dah nak masuk 4 bulan kawen baru nak update?! hahahaa kira aci lah kan. Daripada bersawang je blog ni. Elok lah kita update moment yang paling indah dalam hidup. Gitchewwww. 😌😌😌

The thing is, i'm MARRIED ! Hik. Teruja ok? Hehehe. ofcoz lah with encik kesayangan saya. Dari dulu, kini dan In shaa Allah selamanya. I love you bie ! Bagi la chance. K k. Kakak behave k.

Tanggal 17 September 2016 jam 10 pagi lebih kurang, saya telah pun dinikahkan oleh ayahanda saya yang tercinta dengan cinta mati saya iaitu Dato' R. Hekhek. 😜😜 masa tu serius rasa macam tak percaya dah sah jadi suami isteri. Even sampai sekarang pun. Boleh tak duk tanya sesama sendiri, eh kita dah kawen kan. Rasa macam tak percaya. Wakakaa. Sabaq ja lah. 😒 tapi tu lah moment paling sebak sebenarnya. Tahan ja ayaq mata. Nanti mekap rosak k. But still bergenang jugak la mata hakak ni bila ayah dah serahkan anak perempuan sulung dia kat seorang lelaki pilihan hati anak dara dia itu. Huhu. Actually kalau tengok orang lain nikah pun hakak sama je. Turut berhuhu dan sebak. Memang sejenis manusia yang cepat terharu. Dengar or cerita kat orang pun buleh keluaq ayaq mata tauuu. Cemana tuuu hahaha !

fyi, 7 tahun tau kakak setia. kakak memang loyal orangnya. Wekkkk ! Mintak maap la pada yang nak try tu. Hati kakak hanya milik Dato R sorang je. Kahkahkah ! Sila muntah. So far memang best sangat kawen ! Tak percaya? Sila kawen sekarang. Haaaa ! The most sentimental part is bila hubby imamkan solat saya. Baca kan doa dengan seikhlas hatinya. Alhamdulillah. Dan kakak is terharu sampai berkaca mata ni. Heee. 😂 hmmmm Kakak memang owez sensitif pun. to be honest. bila masa yang tak terharu entah? Ngada betui. Kikiki


Actually banyak jugak perubahan dalam hidup ni. Tapi tak tahu nak cerita cemana. Haha ! Apa pun, kakak bersyukur dengan jodoh yang Allah takdirkan untuk kakak ni. Hihi. Moga jodoh kami hingga ke Jannah. Aminnnn. Nah seketul gambar buat teaser.

Hihihi 👰


Dah tu je. Tunggu next entry pulak hihi.

19 August, 2016

SNWI & MRMR

Assalamualaikum. Dear blog.


Alhamdulillah aku telah pun menjadi tunangan kepada someone yang aku cinta. Hihi. Poyo je intro. Muntah hijau pulak orang yang baca ni nanti. Tapi ada ke? Haha


Dulu, masa aku start blogging, aku selalu je update pasal encik kesayangan aku tu. Time tu bercinta bagai nak rak. Pergi dating pun update dekat blog. Maklum lah nak jumpa sekali pun nak kena tunggu bebulan bulan sebab jauh. Long distance relationship gitu. Masa tu tak berapa matang pun. Bergaduh je ada je lah nak luahkan kat blog ni. Haha. Malunye iols bila baca balik post tu. Tapi dah delete dah. Hehe 



Nak dijadikan cerita, lepas raya tahun 2014 aku tak plan pun nak follow my bff balik shah alam. It just happened. Mula2 sesaja je nak follow sebab time tu tengah tak buat apa2. Menganggur. Hihi. Thats why decide nak follow aini datang kl ni. Luangkan masa dengan dia. Masa tu ada jugak bagitahu kat encik tunang yang aku datang sini (masa tu tak de relationship apa pun. Dah clash kan :p). Tapi masa tu dia macam nak taknak je jumpa. Haha. Menci betul. Orang da dekat dengan dia, dia jual mahal pulak. Dah la aku ni susah sikit nak dapat izin pi jauh2. Huhu. Time tu macam dah redha and pasrah je. Its okay kalau dia taknak jumpa aku since aku pun dah nak balik kedah time tu sebab dah 2 minggu aku stay rumah aini. Dalam hati cakap, kalau tak de rezeki nak jumpa time tu mungkin takde jodoh la kot. Ceyhhh ayat kecewa sangat ok. Haha. Tup2 dia ajak jugak jumpa. Siap suruh pakai baju kurung sebab nak beraya rumah sedara dia. Aku macam ehhhh biaq betui ni? Macam mimpi je tau. Terpaksa la pinjam baju kurung aini (thank you aini!) . Hihi 😂


Kami pun berbaik semula. Tapi time tu still ragu2 jugak. Actually macam berharap ke arah hubungan yang lebih serius since dia dah bawak aku jumpa family dia. Tapi dalam hati je la. Tak berani nak tanya lebih2. Hihi tak tahu la macam mana bermula, dia pun mula cakap nak bawak hubungan ni ke next level. Alhamdulillah. Sikit demi sikit Allah permudahkan jalan. Dapat training SLIM, lepas tu dapat kerja kat KL. nampak tak? semua nya dipermudahkan. Yelah sebelum ni long distance relationship. Now dah dekat! Hiks. Mungkin masa nya dah sampai kot. 


So pada tarikh 25 September 2015, aku pun selamat dirisik dan ditunangkan. Alhamdulillah. Majlis berjalan dengan lancar. Depa cakap makanan pun sedap. Hihi. sekian. Please doakan moga jodoh kami berkekalan, bahagia hingga ke Jannah ya! Hehe boleh lah layan gambar kat bawah. 

sarung cincin by future mil

with the hantarans !


With my love 💖

less than one month to be his wife 😊



our memory ☺



#tillJannah
#countingdays
#entryterperam
#baruupdate


01 November, 2015

wahida sweet escape | Sungai Chilling ♡

Dear blog,

Tetiba hari ni rajin pulak nak menaip. Walaupun tak da idea sangat tapi hentam je lah haha. Bercerita pun nak kena ada idea jugak k 😂


Alhamdulillah. 3 Minggu lepas aku berkesempatan meneroka, meredah dan bermandi manda malah bermesra dengan ikan ikan di Sungai Chilling. HAHA. Macam biasa laa, rumah aini tu kan rumah kedua aku (jangan marah naaa aini hahaa) so aku checked in kat rumah dia 2 malam. Eehehe. Tak sangka pulak akan jejak kaki kat situ. Before ni encik Tunang dah penah pi situ. So aku pun teringin lah jugak hehe. Kasi chance la kat tunang awak pulak ye ;)


Kami bertolak awai jugak hari tu. Sebab perjalanan nak sampai Kuala Kubu Bharu tu takes time dalam sejam lebih. Tu dari Shah Alam la. Dari tempat lain pepandai la hangpa calculate sendiri bhahaha .Kami pi dengan akak opis aini and anak2 buah dia. Total 5 orang je. Masa on the way nak ke Sungai Chilling, aku perasan macam takda pun signboard nak ke Sungai Chilling tapi hangpa toksah la gelabah sebab dalam google maps ada tau hehe

Masa mula2 Sampai kat situ, aku dengan aini macam sesat jugak sebab tak jumpa signboard. Tak nampak orang pun. Maybe time tu awal lagi. Kami just Ikut maps semata2. Tapi Alhamdulillah selamat sampai. kami berjaya jugak jumpa pintu gerbang seperti dalam gambar. Hihi Oh yaaa, mase otw tu akan lalu empangan tau. Antek angattttt. Rugi pulak tak berenti ambik gambar sebab time tu dah excited tahap menggelabah nak mandi ayaq terjun punya pasai HAHA xD







ayaq terjun tu sangat lah best. sejuk gilaaa weiiii. Jernih sangat sampai nampak ikan ikan. banyakkkk . Aku siap beli makanan ikan tau  tapi Aku tak sure pulak tu ikan apa. Kelah kot. Bila Baling je makanan tu, menderu depa mai. Tapi geli wooiii. Hahaha bayangkan dikerumuni ikan ikan. Nasib baik bukan ikan pirana. Kalau tak, tulang aku pun hangpa tak jumpa dah sebab kena telan. Haha ehhh dah mula la merepek. Ok ok aku teruskan.



Bagi yang tak pernah pi, hangpa akan menyusuri 5 batang sungai tau. kena lalu 5 sungai if hampa nak naik kat tempat yang paling atas la. Kakau nak lepak kat bawah pun ok je. Air jernih and ada je ikan kat mana2. And dont worry, air tak dalam pun. Tapi kena hati2 tau coz batu sungai tu licin. Aku sarankan pakai crocs je. Kalau pakai sport shoes abes lah kasut hangpa basah. So pandai2 lah ampa nak hidup hahah.


Lama jugak kat air terjun tu. Kami bawak bekal sandwich semata mata ( thanks aini !) . Punya lah takut nak bawak makanan lain sebab aku baca kat blog sapa entah, dia cakap satu plastik kena cas rm 3. Apa????? Ok, Tujuan nya tak mau bagi pengunjung buang sampah merata rata. Tu je. Alah tapi pakcik yang jaga kaunter tu ok je. ramai je bawak banyak plastik tapi pakcik tu cas 3 ringgit jugak. Dont worry boleh refund balik. Kami ni memang betui sangat. Bawak makanan sikit je lah nak jimat punya pasal. Last2 menyesal sebab tak cukup makanan. Huwahh


Tapi kami cool je. Janji puas hati sebab berjaya sampai kat Sg Chiling. Dalam pukul 2 lebih camtu kami pun turun. Dan balik. Sekian. Hahaa. Nah layan gambaq kat bawah 😂


Ikan kekek mak iloi2 ikan gelama mak ilai2~~~ ehhh salah ikan ek haha

Ramai jugak manusia kat atas ni

Comey dak crocs kami?

Peace yawwww !!

Me and aini ;)

Tenang je tengok air mengalir wuuuuu

Sampai je camni la view dari gate dia

Ni track dia. Tapi bila dah turun baru aku perasan benda ni. Hahaha


Kbai.








P/s : rasa macam nak cerita pasal my e-day hihi wait for next entry 👉👈


15 October, 2015

First time naik broga heeee

Assalamualaikum.

Dear blog. Sorry dah lama tak menaip kat sini. Banyak benda yang berlaku kat dalam hidup seorang wahida ni tau. Guess what, sekarang aku sedang berkhidmat di salah sebuah company telekomunikasi yg agak terkenal di Malaysia ni. ALHAMDULILLAH :) i've got new experience, making new friends here. All those people are very nice. Hihi and aku tak sangka pun akan bekerja dalam bidang Networking since aku punye result for Networking tak la baguih sangat tapi Rezeki Allah bagi. Nothing is impossible kan ? ;')


tapi tak mau cerita pasal tu. Ni nak cerita pasal weekend aku pada 2, 3 minggu lepas. Ehh ya ka? Entah. Hahaa serius tak ingat minggu bila. Telan semut banyak sangat kot? :p


Dah lama nak update blog tapi malas . Da tak semangat nak blogging macam dulu. Betui . Tak tipu. Huhu . Okay back to the topic. Pada hari sabtu 3 minggu lepas , Aini telah mengajak aku manjat Bukit Broga which is located at Semenyih Selangor. That was my first time jejak kaki kat situ DAN hiking is a new thing for me. Sebelum ni iols ni jenis malas nak join outdoor activities. Jenis indoor punya orang. Hang bagi congkak ke badminton ke hakak orang first yang nak join babe ! Hahaa .


So hari Jumaat malam tu Aini fetched me up pi rumah dia. over night kat sana. Biasa lah rumah Aini tu aku dengan tak malu nya dah buat macam rumah sendiri kikiki bff kate kauuu :p konon nya malam tu nak tido awal lah. Konon. Tapi tak pun. Memasing duk buat sesi luahan perasaan, gosip, sampai tengah malam. Haha ok. Dalam pukul 4.30 kami bangun, siap2. Pukul 5.00 bertolak dari Shah Alam ke Semenyih. Tak ingat pulak berapa lama. Maybe dalam sejam lebih kot. Plus minus tunggu kawan2 dia lagi. Sampai kat kawasan Bukit Broga tu dah pukul 6 lebih. Rasa macam dah lewat tapi orang tetap ramai. Penuh dgn kete parking kat situ.


Kami berlima pun naik. Jangan terkejut ya sebab kat depan pintu gerbang nak naik bukit tu, tersergam indah kedai makan. Rasa macam sia2 je kalau hang naik tinggi2 lepas tu turun bawah pekena nasi lemak 3 bungkus. Tak hilang kalori tu bro . Memandangkan sis ni tabah, so sis jeling2 manja kat kedai nasi lemak tersebut lalu meneruskan pendakian. Ia nya tidak la begitu extreme cuma semput lah jugak sis ni. Maklum lah dah berbulan tak exercise, jogging apatah lagi hehe . Tinggi jugak weyyy.


Nak dijadikan cerita, sebelum sampai puncak yang pertama, tetiba ada orang meracau, menjerit. Udah le tiime tu aku tengah semangat mendaki, rupanya ada orang kena rasuk. Omg omg. Ketaq lutuit cek. Hoii rasa macam nak patah balik je lantas batalkan niat nak tengok sunrise. bukan hapa, 'benda' tu kita tak nampak. Risau jugak hati ni. Tapi apa pun hakak berjaya mendaki hingga puncak pertama sahaja. Hahaa sebab sampai atas tu mcm tak cukup oksigen. Punya lah ramai manusia. Dengan jerebu lagi. Pehhhh serius rasa nak pengsan huhu . So far memang best dapat hirup udara segar yang tak segar sangat lah tu. Di samping dapat tengok matahari naik walaupun kabur je dek jerebu, hakak harap dapat repeat nanti. Hikk


Dengan tu nikmati lah gambar di bawah sebagai kenangan untuk tatapan cucu nanti ehekkk



















K tu je. Tunggu next update pasal sungai chilling pulak k.


Adiosss !


P/s : semua gambar credit to aini hihi





02 July, 2015

kisah disebalik stoking kuning

Assalamualaikum dear blog.

Dah lama tak menaip kat sini. Iols rasa nebes tetibe. Haha. Sebenarnya tengah excited yaamat nak cerita pasal stoking kuning ni




Comel tak? Hihi. Special from Korea tau! Thank you Aunti Chee 😙

Pe benda yang excited sangat pun haku sendiri rasa pelik, hahaha. ok sambung cerita. Untuk pengetahuan awak semua, saya baru je habis training SL1M ni. Apa itu SL1M? pegi gugel hahaha . Sl1m stands for Skim Latihan 1 Malaysia. Apa benda iols buat dan kat mana nanti iols cerita dalam entry lain.


So memandangkan saya dapat kat Kedah (my hometown yeyyy !), harus lah duduk di rumahku syurgaku. Tak kuasa iols nak menyewa sedangkan tak jauh mane pun. Sejam je naik bas. Sampai sempat tdoq seround before sampai opis! Hahaha. K k. Behave wahida.


Kebetulan, tetiap pagi saya bertembung dengan Auntie Chee ni. Chinese. Umur dalam 50an. Walaupun dia agak berumur, dia masih dalam kategori cantik dan awek muda. Giteeww. Tergugat mak nak. Dia ade kedai di Alor Star. So tetiap hari memang akan jumpa dengan dia. Dalam masa 3bulan kenal dengan Aunti ni, saya dapat rasa dia memang seorang yg berhati mulia.


Dia selalu jugak tanya pasal saya. so dia tahu la serba sikit tentang diriku ini hikhik. Haritu, lepas balik dari interview, dia pesan kat saya "adik nanti semayang banyak2, doa banyak supaya dapat kerja. Sekarang bulan puasa kena banyak doa" . Saya macam terkedu dan angguk je. Hihi


Lepastu, nak dijadikan cerita, sehari before saya habis training, Aunti ni tanya, "adik ada ka baju kurung lama2 yang masih cantik yang adik dah tak pakai. Saya mau bagi kat orang susah. Kesian. Orang Rohingya. dah lama tinggal kat Malaysia tp hidup susah. I mau bagi dia pakai Hari Raya nanti" . Saya cakap ada. Memang banyak baju yang da tak pakai. saya macam terkejut dan tak sangka ada juga Non Muslim yang baik hati dan berperikemanusiaan yang tak racist. Dalam hati, saya memang berniat nak tambah amal time bulan puasa ni. But i've never thought it will be this way. Melalui orang tengah. Iaitu Aunti Chee. So lepas balik kerja haritu, saya pun excited  terus la cari baju kurung lama yang masih cantik, tudung dan tshirt. Nak bagi kat orang kena bagi yang cantik2 tau.

Esoknya tu, saya pun bagi la beg yang berisi baju kat Aunti tu. Tetiba dia keluarkan something dari beg dia. Sampul surat yang tebal. Perghh time terus terfikir apa benda la yang tebal tu. Rupanya socks ! Cute giler. Plus, its from Korea. Heeeee. Dia cakap, " i tak tahu nak bagi apa kat adik. Terima kasih bagi baju. Nanti aunti bagi kat akak Rohingya tu. Mesti dia suka. Socks ni anak I beli kat Korea (anak aunti ni kerja di Korea ok)" . Perghhhh teruja iols. Rasa macam nak melompat. Hahahaha . Dalam hati memang tak ada niat untuk mengharapkan balasan. Tapi happy sangat sebab dapat tolong orang yang memerlukan. Heee


saya respect Aunti chee sebab hati dia baik sangat. Sudi tolong orang susah dan gigih juga. Walaupun dia takda benda untuk bagi pada akak Rohingya tu, dia tetap cari alternatif lain semata mata nak tolong ringankan beban akak tu. Lepastu dia cakap, ade jugak dia cari NGO or kawan dia bantu bagi biaya kat akak Rohingya tu. Rasa kagum sat. Sebab kalau diri saya sendiri belum tentu sanggup buat macam tu.


Kesimpulannya, saya rasa Allah nak bagi peluang pada saya untuk bersedekah. Cuma melalui Aunti. Semoga aunti panjang umur dan mendapat hidayah untuk memeluk agama Islam ;)


Cerita stoking kuning dah tamat. Hihi jumpa lagi di next entry (entah bila la haha). Selamat berpuasa uols.


#Allahsayangsaya


19 April, 2015

throwback 2014 (Intern di Hospital Penang)

hola blog ! :D


tetiba kan, teringat pulak memories masa intern dekat Unit IT kat Hospital Penang. memang best sangat. rasa rindu pulak tetiba. sebab staff kat situ semuanya baik. forgot if i've ever mentioned before in this blog. errr. ke tak penah cerita pun? eh. entah. hahaa banyak kenangan yang best la masa duk Penang. instead of tempat praktikel yang best, the people there were very nice. i mean it. almost everyone tau. seems like i was welcomed there. hehe.


lepastu kat office, staff IT kat situ suka buat makan2. eh? yang part makan memang semua orang ingat kan? haha. admit it! kikiki. banyak benda yang aku belajar kat sana. buat benda yang aku tak pernah buat. jumpa macam2 jenis dan ragam manusia. terutama patient. rasa macam jadi dokte pulak intern kat sana. haha. and u know what dokter pun hensem belaka. Ya Tuhan. kikiki.

next, the shopping malls. banyak kan? aku selalu pi cuci mata kat sana. hahaa. kedai makan. the beaches. the beautiful places. hmmm. i wanna go there, stay there again. <3


besides, the transportation service was very good too! yes. the Rapid Penang bus of course. selalu on time tau. lepas tu driver pun suke senyum. ke dekat aku je abang tu senyum? tettt ! gaaga nak perasan boleh tak. hensem pulak tu. kak Meri cakap abang tu bila nampak muka aku je, terus senyum. bahahaa. and i realized that too! neno neno neno....... dah jangan duk ingat driver tua pulak. muda ok. k forget it. sat lagi encik kesayangan bukak blog, kantoi lah aku. muehehehe. sorry bie :p


haaa, lepastu haritu ade buat picnic dengan staff IT kat Flamingo beach! Ya Allah best sangatttttt. kena angin laaut time pepagi. SubhanaAllah. teringat sampai sekarang. plus, makanan pun sedap. huwaaaa. awat depa baik sangat ni? cubit kanggggg. hahahhaaah harap lepas ni dapat kerja kat Penang lagi. hehe. dah, tak ingat dah nak story apa. tapi memang sweet memories. hihi. nah tengok gambar kat bawah ni ok.







bbq at Flamingo Beach !







cousins :)

budak praktikel :p


tetiap minggu balik naik feri. hihi


picnic with lovely family



round pusing penang with the cousins! 


dah tu je. kbai. hihi







02 April, 2015

1 april.

dear blog,

hari ni kan rasa macam the worst day of the week tau. slumber jek aku pakai tshirt (labuh)

dengan jeans kelabu. padahal tahu hari khamis je boleh pakai jeans + tshirt. memang company

ni tokwan aku punya kan? eh? haha. lantak ah. lepastu kena tegur dengan akak akak kat sini.

padan muka!

tapi takde la worst sangat pun. mungkin nak period lah tu. moody je rasa. nak marah orang

pun ada. huhu

kadang2 kan, rasa macam nak give up everything. syaiton betul. pebende lah yang nak give up

sangat. Allah kan ada. surely He will give the best for me. tinggal nak usaha. doa. usaha

doa. usaha lagi. doa lagi and the list goes on sampai la Allah bagi apa yang terbaik untuk

diri ni. bukan tak faham. hangpa tahu lah kan, syaitonnirrajim ni memang suka hasut anak

cucu Nabi Adam a.s. aku pulak jenis iman tak kuat. hmmmm makin cepat la rasa gitew. benci!

sekarang ni tengah apply je kerja bebanyak. biaq semua company nampak muka aku je kat

senarai applicants! haha. dapat tak dapat belakang kira. yang penting USAHA.

==================================================================

#tak pe kalau tak boleh terima diri aku seadanya. tak pe. maybe you dont meant it. but

sometimes people can get hurt with our words. and thank you anyway. buat aku tersedar kat

mana aku berpijak. apa yang aku ada. i will appreciate it. aku bersyukur dengan apa yang aku

ada sekarang ni. i know it from a long time ago. so no worries, i'll take it as a lesson.#


daaa

hari khamis.

dear blog,

selamat hari khamis ! heheheh esok cuti ! yeyyyyyy. tapi masalahnya aku tak da mood nak buat

kerja. kadang2 rasa macam nak give up je buat sistem ni. boleh tak nak tukar bidang???? rasa

macam cannot go da. nak buat benda lain pulak. benda baru. mengadap sistem ni hari2 boleh

mengundang stress dan migrain tahu? arghhhhhh!





kbai.

12 March, 2015

biar lambat...

holaaa..

by the time saya tengah taip ni, mata tengah klikpop klikpop (mengantuk letewwww!) haha! 

mencik. kerja banyak ok. ehh banyak sangat kan? actually sikit je tapi act kena lebih sikit 

hehehe ;)

i'm just got back from Langkawi last Sunday. perghhh ! terbako weyyy muka daku. sobsss. 

tangan pun udah kayak dayang senandung. ekeke. dah lama tak hapdet belog tetiba jadi gini 

pulak wakakak maafkan sayeee :P


actually semalam dah ambik cuti. cuti sendiri je. ahaha. ganti sebab hari tu kena kerja time 

weekend. jadi budak marketing kejap. the first time evaaa in 25 years of my life. what i 

found during the times saya jadi sales girl itu (promote TMGo okay! nak beli tak? ehhh) aaaa 

pengalaman la kot. dah tu kena tahu macam mana nak attract customer. ewaah. ayat kena manis. 

sweet talker gitew.

selama beberapa hari, dapat sorang je customer. ingat sonang? nak pulak dia punya rege 

(harga) agak expensive untuk seketul mifi. huuu. tapi orang zaman sekarang ni semua nak 

internet laju kan? hah. ape lagi. melabur lah sikit. jangan nak kedek sangat haa. hahaa dah, 

saya tak nak promot kat sini. pepandai lah hampa cari kat TM Point.

i cant wait to have my own car. hopefully bulan depan dapat la. i am not satisfied with 

Kedah punya perkhidmatan bas. udah ler tak da schedule, lepas tu masa pun tak menentu. ikut 

dan dia je. kalau lambat, lambat la engko sampai tempat kerja. masalahnya saya dah keluar 

before 7. dalam 6.45 dah tercangak kat bus stop. lepas tu bas datang pukul 7.30 

T___________T

ngam2 8.30 sampai pekan rabu. boleh bayang tak betapa laju nye saya jalan nak pi opis dari 

bus stop tu. udah qope lipas kudung. wakakka sampai opis je dah pukul 8.35 itu pun kalau 

kereta tak banyak. maklum la. fobia sikit nak lintas jalan. huuu. tsssskk tapi tak pe la. 

susah2 dulu. moga lepas ni Allah permudahkan urusan. tengah bersangka baik ni. jangan nak 

hasut pulak k? heheehe

will update later. kbai

02 February, 2015

feel what you feel :)

“Stop minimizing and discounting your feelings. You have every right to feel the way you do.

Your feelings may not always be logical, but they are always valid. Because if you feel

something, then you feel it and it’s real to you. It’s not something you can ignore or wish

away. It’s there, gnawing at you, tugging at your core, and in order to find peace, you have

to give yourself permission to feel whatever it is you feel. You have to let go of what

you’ve been told you “should” or “shouldn’t” feel. You have to drown out the voices of

people who try to shame you into silence. You have to listen to the sound of your own

breathing and honor the truth inside you. Because despite what you may believe, you don’t

need anyone’s validation or approval to feel what you feel. Your feelings are inherently

right and true. They’re important and they matter — you matter — and it is more than okay to

feel what you feel. Don’t let anyone, including yourself, convince you otherwise.”




#copypaste
#dearme

29 January, 2015

current life.

Assalamualaikum.

fuhhhhhh! berhabuk blog ku ini. huhu. lama sangat tak update. selamat tahun baru 2015! ewah. dah nak masuk bulan Februari baru nak ucap tahun baru. -____-

now saya tengah on job training dekat Sungai Petani. but, still trying to adapt the environment here. eh. banyak sangat tak cerita kat sini. pasal SL1M. pasal interview. eh banyak laah. tengok la nanti bebila rajin saya update. muehehehe

macam tak je. :P

apa pun saya bersyukur dengan apa yang saya dapat sekarang ni. Alhamdulillah. rezeki tu kita tak nampak kan? it's okay as long as we keep trying for the better rite? doakan saya dapat permanent job :)


sekian update dari saya. hihi

salam :)

27 September, 2014

new design. new look. new hope. new beginning.

Assalamualaikum.



dear blog.

its been awhile since the last update from me. tengok my blog dah bertukar wajah! yeyyy. dah matang sikit. kot? muka je macam tak berapa matang mohon abaikan. anyway, happy belated birthday to me ! hihi

muka muda umur tua. k.






since dah bertambah umur, terasa jugak aaa diri semakin tua dan matang. eceh. lepastu bila bukak belog, baca previous entries rasa macam nak lempang diri sendiri. kenapa hang taip macam tu? kenapa benda remeh pun nak cerita? kenapa kenapa? kenapaaaaaaa?? arghhhhhh!!

terus saya belek semua post dari tahun 2010 sampai lah the latest one 2014 ni. tak banyak pun. ada dalam 286 posts. kebanyakannya merepek, merapu dan tidak MATANG. booooo! nasib baik bakal mertua tak baca blog. kang terus reject haku. bahaha. dengan yakin saya pun delete semua post yang tak memberi manfaat kepada diri dan sekalian alam.

so sekarang ada dalam 77 post termasuk entry ni. banyak gak aaa yang dah didelete. kisah sedih, kecewa memang saya tak nak simpan dah. fokus untuk masa depan! ewah. hihi. lepastu yang merepek repek elok buang sebelum nama baik saya tercemar. bahahaa

In Shaa Allah from now and onward no more cerita kecewa, merepek. sebab nanti bila baca balik kan dah sedih. tak patuttttt. hihi

betul lah orang cakap. pengalaman mengajar kita erti kedewasaan. ecehh. dalam hidup ni mesti lah ada ups and downs. kalau tak do semua tu, alamatnya mati. macam kat mesin nyawa tu, kan kalau straight line maksudnye dah meninggal. so?

i'm trying to be positive. thanks to my family, beloved one, kawan kawan selalu bagi semangat untuk saya yang tengah menanam anggur ini. doakan saya cepat dapat kerja. dimurahkan rezeki. Allah. long way to go. thank you di atas semua doa kalian :)

good luck to myself . chiayuuuuu ! :D

till then.

salam