06 January, 2017

I'm married !!

Assalamualaikum.

Dear blog,
Adakah masih relevan update story dekat blog? zaman la ni, semua live update dekat IG or FB je kan. Tapi hakak dah update dah dekat dua2 social media itu. Haha ! Takkan tak update ?! Wajib tau! Haaa. Ni nak update dekat blog pulak. Tudiaaa. Sampai dah nak masuk 4 bulan kawen baru nak update?! hahahaa kira aci lah kan. Daripada bersawang je blog ni. Elok lah kita update moment yang paling indah dalam hidup. Gitchewwww. 😌😌😌

The thing is, i'm MARRIED ! Hik. Teruja ok? Hehehe. ofcoz lah with encik kesayangan saya. Dari dulu, kini dan In shaa Allah selamanya. I love you bie ! Bagi la chance. K k. Kakak behave k.

Tanggal 17 September 2016 jam 10 pagi lebih kurang, saya telah pun dinikahkan oleh ayahanda saya yang tercinta dengan cinta mati saya iaitu Dato' R. Hekhek. 😜😜 masa tu serius rasa macam tak percaya dah sah jadi suami isteri. Even sampai sekarang pun. Boleh tak duk tanya sesama sendiri, eh kita dah kawen kan. Rasa macam tak percaya. Wakakaa. Sabaq ja lah. 😒 tapi tu lah moment paling sebak sebenarnya. Tahan ja ayaq mata. Nanti mekap rosak k. But still bergenang jugak la mata hakak ni bila ayah dah serahkan anak perempuan sulung dia kat seorang lelaki pilihan hati anak dara dia itu. Huhu. Actually kalau tengok orang lain nikah pun hakak sama je. Turut berhuhu dan sebak. Memang sejenis manusia yang cepat terharu. Dengar or cerita kat orang pun buleh keluaq ayaq mata tauuu. Cemana tuuu hahaha !

fyi, 7 tahun tau kakak setia. kakak memang loyal orangnya. Wekkkk ! Mintak maap la pada yang nak try tu. Hati kakak hanya milik Dato R sorang je. Kahkahkah ! Sila muntah. So far memang best sangat kawen ! Tak percaya? Sila kawen sekarang. Haaaa ! The most sentimental part is bila hubby imamkan solat saya. Baca kan doa dengan seikhlas hatinya. Alhamdulillah. Dan kakak is terharu sampai berkaca mata ni. Heee. 😂 hmmmm Kakak memang owez sensitif pun. to be honest. bila masa yang tak terharu entah? Ngada betui. Kikiki


Actually banyak jugak perubahan dalam hidup ni. Tapi tak tahu nak cerita cemana. Haha ! Apa pun, kakak bersyukur dengan jodoh yang Allah takdirkan untuk kakak ni. Hihi. Moga jodoh kami hingga ke Jannah. Aminnnn. Nah seketul gambar buat teaser.

Hihihi 👰


Dah tu je. Tunggu next entry pulak hihi.

No comments: