cupcake.

Assalamualaikum. :)

hye uolsssss. cecece, macam la ada orang baca belog hudoh aku ni. entry dah lama aku peram kat dalam draft. sebab aku malas nak transfer gambaq masok laptop. ngee. lantak lah. ni blog aku suka hati ai la nak update bila pon. sebenarnya, aku dah lama sangat dah nak buat cupcake ni. sebelum cuti lagi aku dah berangan nak buat cupcake. konon nak mengisi masa lapang lah. cuti 4 bulan kan.

dah balik rumah, rilex2 dulu. bahan pon tak dak macam mana nak buat kan. tengah dok sembang sembang dengan mak aku, tetiba mak aku cakap yang dia teringin nak buat cupcake. padahal aku tak habaq lagi pon hasrat hati aku nak buat cupcake jugak. mcam tau tau ja mak aku nih. lepastu, dengan semangat la aku bagitau mak aku yang aku memang dah lama pon dok berangan. kahkahkah. angan angan minah jenin itu penting. sebab kejayaan bermula dari angan angan! betoi tak? hihi. aku pakai main hentam je cakap. dah sah sah la tak betoi. =.=

mai la tengok cupcake yang aku buat. walaupon tak berapa jadi, rasa dia boleh tahan. habis jugak. HAHA. oh, ya. bukan aku buat sorang sorang. mak aku pon tolong jugak. dan adik adik aku. semua pakat nak tolong aih. tak paham aku. rajin pulak budak budak kecik tu. =.=




jangan tanya aku bahan bahan and resipi cupcake ni. aku pon tanya kat Google ja. HAHA. korang boleh la search. banyak resipi. pilih ja yang mana hang berkenan. cuma yang aku tak puas hati, icing kat atas tuh. macam mana eh, nak buat? ada sape2 tau tak? yang aku buat tu, icing biasa ja. macam icing kek tuh. HUHU. aku nak icing yang boleh decorate macam macam tuh. ladybird la bunga la. macam macam aku nak letak? tolong ea. =.= tu pon kalau sudi nak bagitau. huuu. aku dah cari dah, tapi susah nak jumpa. semua nya suruh masuk kelas. ingat aku rajin? HAHA.

em, aku buat cupcake tuh sempena birthday Adik Apit hari tu. saja ja nak try. ingat tak laku. habis jugak cupcake aku. semalam aku buat lagi. tapi tak ambik gambaq pon. malas lah. tapi yang semalam aku letak coklat. nyummmmm! aku memang suka coklat. kebetulan ja tuh. sebab coklat tu ada dalam peti ais. daripada dok simpan terperam dalam peti ais tu, baik aku guna. idea mak aku sebenarnya.  HAHA. aku tak tau pon kewujudan coklat tu. =.= kesian betoi.

ok lah. bai!


^^,

p/s : terima kasih pada yang sudi follow. :)

Comments

Liyana Aziz said…
aigoo! nak sikit cuppy!! nak jugak! yana suka biskut atas cuppy tu... =)
wahida idris said…
@Liyana, alololo. kite pon suke. hikhik.
hamzah ian said…
lama tak makan ...aaaaaa
Naddia said…
bg kat boipren best gak ek..hehe
wahida idris said…
@hamzah, meh la makan.
Najihah Malek said…
hai =) .......
saya singgah balik kat blog anda ...
Mrs Siwon said…
membalas kunjungan kamoo…tens sbb singgah blog sy..done ~ http://fairytale-munchys.blogspot.com/
wahida idris said…
@najihah, terima kasih. do come again :)

@mrs siwon, welcome! ^^.
ahmad said…
saya pun suka cubcake

Popular Posts