teringin nak ada sorang kakak. sorang pon jadi laa!!

amboii, siap tanda seru tuuu. macam lah buleh dapat. dapat kak ipar buleh la. kakak kandung, memang kiamat la. sebab aku lah kakak !! hyeee. i'm Kak Ngah. sweet x? hewhew *macam mintak lempang !!*




ermm, tetiba nak tulis pasal ni sebab teringat kat sorang senior aku when i'm in Form 5. Kak Mimi nama dia. kak Mimi tu Upper 6. tapi, dia budak baru kat sekolah aku. lepas tu pulak, dia dapat stay kat dorm aku. sebelum ni dia sekolah lain. sebab dah dok satu dorm, lama2 aku dengan dia jadi rapat sangat. maybe becoz aku tak penah ada kakak and she treat me like her sister indeed. ;)

for your information, kak Mimi ni baik sangat dengan aku. dengan orang lain biasa ja. maybe sebab aku suka dengar cerita dia. hihi, aku ingat lagi, masa tuuu, birthday aku tau. rupa-rupanya senyap senyap dia keluar pi beli kek nak buat surprise untuk aku. siap suruh aku tido awal lagi malam tu. dia plan dengan room mate yang lain. just you know, aku tak tido awal pon! hahaha! takkan la malam birthday nak tido awai. tak best la kan?

lepas tu siap buat kad cantik2 bagi kat aku. buat sendiri tauu. bukan beli kat kedai punya tuu. siap letak gambar Dato' Siti. tah apa kaitannya aku pon tak tau. hahaha! maybe dia ingat aku adik Dato' Siti. dah nama aku kan Siti. hahaha! *abaikan

erm, tah la kenapa masa dah dekat nak habis sekolah, kak Mimi buat hal. i mean ada la sikap dia tu buat orang tak suka dia. huhuhu ! but, i know she's just nice. banyak jugak cerita yang tak berapa best pasal dia yang aku dengar. bukan aku nak aibkan dia. huhuu. pada aku, kalau aku tak tau apa2 cerita pasal dia, aku tengok dia budak baik.

seriously, aku teringat kat dia. aku dah jadi tak rapat dengan dia lepas kejadian tu. aku bukannya nak salahkan dia pon. entah la. aku serius rasa bersalah kat Kak Mimi sebab dah tak baik dengan dia. kejam kan aku. but, i have my own reasons. ;(

i'm just miss her. haritu, ada la contact kak Ana, partner katil dia dulu. kak Ana cakap Kak Mimi dah kawen. semoga dia berbahagia dengan family dia. harap lepas ni dapat jumpa dia lagi. ;(

best kan ada kakak?? mak!! nak kakak boleh? *pangggg!! memang nak kena lempang sebab mintak benda yang bukan2. hahhaha!!


k bye !!


A sister is a forever friend.

p/s: tak mau kakak yang perangai macam aku. sebab aku garang !! hahaahah!!

Comments

Rashidee Rahim said…
carilah kakak angkat,hehehe..
cikwahidaidris said…
@Rashidee Rahim

~ nak kakak awak la. buleh? :P
chemay said…
wahida umur bape?
if lagi mudaa.
boleh la jadi adik chemayy.
hehe
:D
m!3yr4h_LolLy said…
ada kakak angkat memang best. sampai sekarang still ada kakak angkat. ;)
Azee Hana said…
saya pulak teringin nak ade sorang abang..hee..macam sweet je kalo ade abang..
nak kakak,xleh.nak kakak ipar pon xleh.camne ni??huhu
cikwahidaidris said…
@chemay

: malangnyaaa, sy lagi tua dr chemay. hehe
cikwahidaidris said…
@m!3yr4h_LolLy


: best kan? terasa disayangi. hihi
cikwahidaidris said…
@Azee Hana

: noooo! ada abg cume leh sakat kite jee. adoiii. ;p
Ct Mawa said…
jadi adik angkat Mawa la..lahir tahun berapa??hihi
Cik Gadis ^^, said…
meh kte jdik kakak angkat awk ..
fatin hanani said…
same with me :)
Fatin pun nak juga kakak..tpi mmg smpai bila lah xdpt..sbb fatin pun kak ngah hehe
teringin ada kakak yg blh berkongsi cerita..hangout sekali..tpi apa kan dya..xdpt :)
cikwahidaidris said…
@Ct Mawa

: hikhik, kite lahir tahun 1989 la awak. huhuhu
cikwahidaidris said…
@Cik Gadis ^^,

: hikhik, meh jadi kakak sy ! ;)
cikwahidaidris said…
@fatin hanani

: yeyyy ! kite same. meh sep sikit ;p
cikwahidaidris said…
@nuyui a.k.a miss YUI

: cari kakak angkat la sayang. ;)
ezzyra said…
mmg seorg yg terbaik.. :)
Faza said…
teringin ada adik perempuan :D

kakak dh byk :P
xtaw la perasaan ade kakak ni cemneee.tp mebi best mebi x.heee
penah ada jugak kak angkat . baik jugak . mcm tue.
kiera'sakura said…
saya ada kakak, abang dan sorg adik laki.. entah kenapa x berjahat pun nak ada adik pmpuan kandung, hihih.. tp adik pmpuan lain parents ramai skang nie.. umo bpe? klu muda dari saya blh la jadi adik saya.. hihihi :p
Liza Razak said…
ada kakak best kan..saya pon x de kakak jugak

Popular Posts