Nano White vs Mekar Semilu vs VCO dan lain lain.

Selamat Petang!


sebelum tu hangpa jangan dok buat kalut. aku bukan nak promot or jadi sales girl petang petang camni. masih belum pon bukak bisnes sendiri. insyaAllah ada rezeki nanti. aku sebenarnya nak review those pencuci muka yang aku penah guna plus aku jugak makan VCO oil yang disebut sebut tuuu. kenapa ada lain lain tu? sebabnya banyak sangat. haha. jenuh la nak taip semua. sat lagi title mengalahkan  content pulak. >.<"


klik untuk tumbesaran !


buat julung julung kali nya aku nak tayang muka aku time dulu dulu yang buat aku down to earth tuu. hukhukhuk. :'( serius time tu rasa macam tak mau keluar rumah. kalau keluar pon jalan sambil tutup muka. =.=" ini bukan salah sesiapa. ini adalah salah diri sendiri. hmm, maybe kulit muka aku alergik jugak. bukan bukan. ini adalah kerana tabiat menukar pencuci muka sesuka hati tokwan aku saja tanpa berfikir panjang dan akhirnya duit bapak aku jugak yang melayang. =.="


sekarang dah menyesal. tapi tengok keadaan jugak lah. huhu. muka aku jadi macam ahli sihir tu sebab aku dengan rasa senang hati nya beralih arah pakai Nano White. aku curang dengan Fair and Lovely dan Fair and Lovely tewwww. kemain pakai Nano White. dah la mahal. sekali pakai, tak sesuai dengan kulit aku. nahh, melayang lah duit tu. kan dah padan muka. gara gara terpengaruh iklan kat tb. alahhh. yang Diana Daniele tu lahh. hmm hmm hmm. bukan salah Nano White tu pon. malah Diana tu lagi lah tak bersalah. yang salah tu aku. huwaaaa :'(


kawan kawan, dah ambik pengajaran ke belum? haha. lain kali jangan sesuka hati pakwe hangpa ja nak tukar produk muka. fikir masak masak. kalau ada yang trial pack tu, better try. alahh, yang kecik kecik molek tu. try lah yang tu dulu. kalau okayy, baru teruskan. macam aku ni, try jugak yang trial tuh. sekali je lah. konon nya da berkesan. but at last. huhu. lepas dah jadi teruk macam tuu, kena lah marah dengan mak aku. padan muka lagi. ayah aku pon marah. hukhuk. lepas tu terus stop pakai Nano White tuu. and buat sementara aku tak guna apa apa pencuci muka or krim.


lepas beberapa lama, aku pakai balik Fair and Lovely dan Fair and Lovely (macam iklan kat tb tak?) haha. rupanya tabiat lama masih tidak dibuang ya kawan kawan. haha. tak tau lah apa nak jadi. member aku pulak promot produk Mekar Semilu kat aku. kalau korang tak penah dengar Google je lah. haha. aku tukar pakai Mekar Semilu pulak. huahua. aku dah pakai 3 bulan dah. and Alhamdulillah berkesan. kesan kesan parut jerawat yang lama beransur hilang. dan dan dan kulit bertambah cerah. awwwwww~ walaupon tidak lah secerah Lisa Surihani. haha. >.<"


oh ya, pada masa yang sama aku makan jugak Virgin Coconut Oil yang menjadi sebutan para para gadis seantero Malaya ni. aku tak pernah terfikir pon nak try menda menda camtu. tapi dah rezeki kan. takkan nak tolak. hari tu aku tetiba bertuah untuk Giveway blogger bernama Liyana tuh. hadiahnya berupa VCO tuh. aku pon try lah makan. dah 3 bulan jugak aku makan. walaupon kadang kadang aku skip jugak. hihi. Alhamdulillah ada jugak kesan kesannya. so, korang try lah. :)


tu je lah pengalaman aku. walaupon sekarang kulit muka aku dah okayy. tapi tak la semacam Lisa Surihani tuu but i'm feel much better than before. keluar rumah pon pakai krim and tepek bedak je. dah tak pakai bb cream segala bagai semata mata nak tutup parut jerawat. kalau nak diikotkan pon, aku memang bukan jenis yang ber-make up. tak reti aihhh. habis terer pon aku calit eye liner sikit, lip gloss sikit. tu je. haha.


k bye!


p/s : lagu kat belog aku best tak?

Comments

Woofer Storm said…
nak pakai VCO juga la lepas ni..ehhee
nazirah said…
tu la dgr gak pasal vco tu tp tak pernah try lg ;)
CekbOlat-bOlat said…
biase la tu.. smentara nk jumpa produk yg seswaii.. lek ok..
~SaL IjOu~ said…
ada sesetengah org xde masalah kalo bertukar pencuci muka..mcm sy~ ;p
tp once da jumpa yg selesa..setia pada yg satu saja~ ^^
pena rozie said…
tak suka pakai cream2 ni...
lisa said…
jgn tukar2 pencuci muka lg tau. hehe mak lisa selalu pesan yg tu kat lisa :)
cikwahidaidris said…
@lisa

: hehe, insyaAllah. thanks lisa :)
Cik Meeja said…
Hehehe..CM pon suke tukar2 proudk sesuker jiwe.. Pastu nyesal x sudah2..Tapi CM okay ngan Nano white.. Skang CM guna rangkaian produk Nano White, alhamdulillah much better.. Tapi krim muke, CM setia ngan Fair & Lovely Multivitamin.. & opkos plus VCO Catalyst..Setakat ni baru 2 botol abis.. Will continue ambik VCO..^^,
cIk JanNah said…
jannah pon pakai VCO gak. tapi selalu skip pakai sbb malas and one more ada side effect pada jannah. muka berminyak melampau. tp still pakai jugak. huhu
cikwahidaidris said…
@Cik Meeja

: alamakkk. same la kita. ehehe. now sy pakai mekar semilu. quite ok dgn kulit. truskan makan ye.
cikwahidaidris said…
@cIk JanNah

: oo, mcm sy dah kurg sikit minyak kat muka. mgnki lain org lain kot effect dia.

Popular Posts